Interne audits ISO of VCA

U werkt hard aan het verbeteren van de prestaties van het bedrijf. Daarvoor heeft u inmiddels ook één of meerdere certificaten of managementsystemen. Maar bent u nog wel onafhankelijk genoeg? Ziet u nog wel de kritische punten? Wilt u meer geïnspireerd worden?

Interne audit door de expert

Wij kunnen samen met u, of voor u, de interne audits uitvoeren. Onze medewerkers hebben veel ervaring op de gebieden ISO9001, ISO45001 en VCA. Wij werken dagelijks met de normen en weten precies wat er gevraagd wordt. Onze adviseurs zijn zelfs inzetbaar als lead auditor om namens Certificerende Instellingen bedrijven te auditeren. Daardoor weten we wat er speelt in de branche, en ook wat je hiervan kan leren als organisatie.

Zoektocht naar verbetering

Een interne audit is geen moetje, maar een zoektocht naar verbeteringen. Met deze visie helpen wij organisaties verder. Wij zorgen ervoor dat er leermomenten ontstaan die anders achterwege blijven. Het gaat ons er in de basis niet om of de norm tot in detail goed is geïmplementeerd. Het gaat ons erom dat de organisatie de juiste dingen doet om de doelstellingen te halen, zoals:

  • Veiliger werken;
  • Minder milieubelastend ondernemen;
  • Hogere kwaliteit leveren;
  • Gezondheidsschade voorkomen.

Het is mooi meegenomen dat je deze oefening dan gelijk gedaan hebt voor de externe audit. Zo helpen wij je vooruit.

Interne audit plannen

Samen kunnen we een risicogestuurde interne auditplanning opstellen. We gaan dát nader bekijken wat werkelijk interessant is. Leermomenten zoeken als doelstelling doen we het liefst bij processen of bij afdelingen die risicovol zijn. De leerpunten nemen we samen op, of dit doe je zelf. We kijken ook naar eerdere acties en of die echt nuttig zijn geweest. We evaluaren dus de effectiviteit. Voegt iets weinig toe? Dan stoppen we er mee en bedenken we iets beter.

Wat kost een interne audit?

Een interne audit is in de basis een afgebakende zoektocht naar verbeteringen binnen een bepaald proces of specifieke afdeling. Daarom kunnen we vooraf goed aangeven wat de kosten zullen zijn. Het detailniveau en de omvang bepalen de hoogte van de rekening. Wij doen in één dag een hele hoop, reken daar maar wel op.