Geluidsmeters huren voor geluidsonderzoek

HVK Arbeidshygiënist Noord Brabant Jaimy van Groesen

Jaimy van Groesen

Vorige maand is onze webshop live gegaan. Vanaf dat moment kan iedereen op een eenvoudige en voordelige manier arbeidshygiënische meetmiddelen huren. Favoriet zijn onze geluidsmeters, de meest uitgebreide dBadge Pro van Casella.

Deze week hebben we deze zending weer mogen versturen, met 6 geluidsmeters. Onze klant is een bedrijf in de logistiek, met veel heftruckgebruik.

NEN-EN-ISO 9612:2009

Wist jij dat onderzoek naar schadelijk geluid, ook wel lawaai genoemd, aan eisen moet voldoen? Hiervoor is de NEN-EN-ISO 9612:2009 norm leidend. Hierin staan strategieën om te meten, bijvoorbeeld een gehele dag, of enkel bij een taak. Daarnaast is het relevant om zogenaamde homogene blootstellingsgroepen te beoordelen, namelijk functies of groepen mensen die vergelijkbaar worden blootgesteld.

Vaak wordt ervoor gekozen om een gehele dag te meten. Het is bij de interpretatie van de resultaten van belang om te beoordelen of de waarden binnen 3 dB bij elkaar liggen. Als meer dat niet het geval is, moeten tenminste 2 aanvullende metingen worden verzameld.

Wil jij een geluidsmeting uitvoeren? 3 dagen meten kan al vanaf € 121,50, waarbij je per meetdag uitgebreide resultaten ontvangt. Kijk bij interesse in onze webshop.

Team Future-Proof

Geluidsmeters huren